SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Ministarstvo gospodarstva značajno povećalo sredstva za internacionalizaciju poslovanja malih i srednjih poduzeća

Obavijesti

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća (MSP) – Faza 2“, kojom je planirana alokacija sredstava s dosadašnjih 58 milijuna kuna na 134 milijuna kuna.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kako bi se ojačala njihova međunarodna konkurentnost i olakšalo predstavljanje proizvoda i usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici kao i uvođenje proizvoda i usluga na nova, inozemna tržišta te povećala mogućnost poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Cilj poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju nastupe na međunarodnim sajmovima ili B2B susretima izvan Republike Hrvatske te istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na nova tržišta.

Vrijeme zaprimanja projektnih prijedloga ostaje nepromijenjeno te se projektni prijedlozi podnose od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava e-fondovi u elektroničkom obliku od 30. listopada 2018. godine u 11 sati.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100 tisuća kuna, a najviši iznos je milijun kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85%, dok za srednja poduzeća intenzitet iznosi  65% prihvatljivih troškova. Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više informacija o natječaju te natječajnu dokumentaciju možete pronaći na mrežnim stranicama: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=46430481-608d-4d81-a2c9-41ceae8aec84.