SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Najava: KOSTRENA BIKE

Novosti

S namjerom proširivanja ponude sadržaja namijenjenih rekreaciji i razvoju cikloturizma, Kostrena je uredila 26 kilometara mountain bike staza koje će predstaviti na novom sportskom događanju „Kostrena Bike“, čije će se premijerno izdanje u obliku vođene biciklističke ture održati 30. ožujka 2019.

U prvoj godini Kostrena bike će se održati kao biciklistička tura i sudionike provesti kroz manje poznate dijelove Kostrene koji po atraktivnosti i zanimljivim sadržajima nimalo ne zaostaju za njezinim obalnim dijelom. Novouređene staze klasificirane su u dvije kategorije – srednje zahtjevna, dužine 13,8 km i zahtjevna, dužine 12,4 km. Obje staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije. Uz biciklističke oznake, čitavom dužinom staza postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze, a koje će sudionici Kostrena Bike ture imati priliku i pobliže upoznati tijekom kratkih zaustavljanja i prezentacija.  Već za drugu godinu planirano je proširivanje sadržaja mountain bike i trail utrkama te potencijalno nekim drugim sportskim sadržajima koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.

Prijave, te start i cilj ture, bit će na parkiralištu preko puta „sidra“, prepoznatljivog simbola Kostrene. Start ture je u 10 sati s okvirnim trajanjem od 2 sata. Prijave započinju u 9 sati. Prijaviti se mogu svi koji posjeduju adekvatnu opremu. Na turi mogu sudjelovati i djeca, no isključivo u pratnji odraslih. Sudjelovanje je besplatno. Sudionici će biti podijeljeni u dvije grupe koje će se formirati prema zahtjevnosti staza o čemu će dobiti uputu prilikom prijave.