SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Najava Međunarodnog dana starijih osoba

Novosti

Druženjem i promoviranjem zdravog načina života, u Kostreni će se u ponedjeljak 1. listopada 2018. obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Pozivaju se svi mještani Kostrene starije životne dobi da se u 9:30 sati okupe u Caffe baru Yacht club „Galeb“, gdje će uz topli napitak, biti organizirano mjerenje tlaka i kontrola šećera u krvi. Nakon toga, predviđena je šetnja obalnim putem do Uvale Svežanj gdje će na prostoru tamošnjeg dječjeg igrališta sudionici dobiti voće kao zdravi zalogaj i natrag, do Konobe „More“ gdje će biti organiziran ručak za sve sudionike.

 

Program:

9:30                   YC „Galeb“, mjerenje tlaka i šećera (patronažna sestra, GDCK Rijeka), osvježenje

10:30                   Start šetnje prema Uvali Svežanj (do dječjeg igrališta)

11:15 – 11:45     Dječje igralište kod Uvale Svežanj, (podjela voća)

12:30 – 14:00     Konoba „More“, ručak za sudionike, druženje

 

Međunarodnim danom starijih osoba proglašen je 1. listopada, a proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine prilagođene potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, kao poticaj državama članicama da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće sudjelovanje u društvu, u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Općina Kostrena različitim programima i brojnim nadstandardima nastoji osigurati što bolje uvjete za svoje mještane treće dobi. Uz različite besplatne programe za slobodno vrijeme i zdravstvene usluge te novčane bonove povodom Božića i Uskrsa,  jedna je od rijetkih općina i gradova koja među svojim socijalnim mjerama ima sustav redovnih mjesečnih potpora umirovljenicima i starijim osobama lošijeg imovinskog stanja.