SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Najava predavanja i radionice PROJEKT „ 3P- POKRENI SE- POMOZI-PROMIJENI“

Novosti

Udruga +/- 60 održat će u četvrtak, 22. listopada od 17.30 do 19.30 u  Narodnoj čitaonici Kostrena Sv.Lucija predavanje na temu Vrijedosti koje živimo.

Kroz uvodno desetominutno predavanje i vrlo zanimljiv praktičan rad uz pomoć crno bijelih fotografija, polaznici će se uključiti u razgovor i promišljanje o temi.

 

Ukratko o predavanju:

Vrijednosti imaju motivacijsku ulogu i usmjeravaju naše ponašanje. Možemo reći da su one temelj ljudske motivacije i svakodnevno usmjeravaju naše ponašanje, čak i ako ih nismo svjesni. Ukoliko su naši ciljevi u skladu s vrijednostima, odustajanjem od takvih temeljnih ciljeva zapravo odustajemo od dijela sebe. Međutim, vrlo često nismo svjesni svojih vrijednosti. Vrijednosti čine nesvjesni dio naše ličnosti, a imaju iznimno velik utjecaj na naše ponašanje. Stoga, definirati vlastiti vrijednosni sustav znači definirati i upoznati sebe. Ako znamo svoje vrijednosti i živimo u skladu s njima, živjet ćemo smisleniji i ispunjeniji život. Znat ćemo vrlo jasno čemu (ne) težimo u životu i kako procjenjujemo druge ljude i događaje. Stoga je potrebno raditi na njihovom osvještavanju kako bismo znali što nas motivira i zašto se ponašamo na određeni način.

Broj sudionica: do 15, prijave su obavezne na zeljka.egredzija@gmail.com 

Voditelj:mr.sc. Darko Sambol,MBA, prof.psihologije

 

 

Predavanja i radionice su besplatne za sve sudionike (uz obaveznu prijavu), a Udruga „Projekt +/-60“nostelj je projekta“3P“ koji se realizira uz potporu Općine Kostrena. Ovim projektom udruga prvenstveno potiče i promiče promjene u društvu u odnosu na ranjive skupine.U cilju pružanja pomoći osobama u nepovoljnim osobnim ili obiteljskim okolnostima, svrhu promicanja promjena i rješavanja problema organiziraju se predavanja i radionice koje će voditi eminentni stručnjaci iz područja psihologije koji se bave problemima ranjivih skupina.

U sklopu programa održat će se još dva predavanja i to 05. studenog na temu Životna snaga žene te 26. studenog Emocionalna inteligencja i kompetencija.