SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Najava-vikend ispunjen brojnim događanjima

Novosti Obavijesti

Vikend pred nama bit će ispunjen brojnim zanimljivim događanjima!

U petak 12. travnja na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena održat će se sajam cvijeća pod nazivom „Rožice va Kostrene“. Uz bogatu i raznovrsnu ponudu sadnica, u vremenu od 9 do 18 sati posjetitelje očekuju zanimljiva predavanja, kreativne radionice i glazbeni program.

U subotu 13. travnja, u Sportskoj dvorani Kostrena održat će se memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo, a na terasi Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji drugo izdanje cjelodnevne gastro manifestacije Uskrs u Kostreni. Posjetitelji će moći uživati u različitim zanimljivim predavanjima, degustacijama i gastronomskoj ponudi, a oni najmlađi u kreativnim radionicama i plesnim nastupima. Aktivno će biti i na moru ispred Kostrene gdje će se 13. i 14. travnja jedriti regata Proljetni kup Galeba u organizaciji JK Galeb, za klase Optimist , Laser 4.7, Laser Radial i Šljuka.

U nedjelju 14. travnja Kostrena će po prvi puta biti domaćin 18. izdanja Riječkog polumaratona, jedne od najvećih međunarodnih utrka u Hrvatskoj kao i 4. izdanja Riječkog maratona.  Na novoj trasi kroz Kostrenu, trčat će se i štafeta 3 x 7 km  i utrka na deset kilometara, popularno zvana “Desetka”, koja i završava u Kostreni,  na parkiralištu iznad plaže “Nova voda”, gdje će biti organiziran doček trkača, okrijepa i navijački korner. Natjecanje će se moći pratiti duž čitavog obalnog puta, a detaljnije informacije o prometnoj regulaciji i zatvaranju prometnica bit će objavljene u sredstvima javnog informiranja, na mrežnim stranicama www.rijeka.run, na stranicama Grada Rijeke, Općine Kostrena, TZO Kostrena kao i društvenim mrežama svih organizatora.