SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Najava-Zelena čistka 2023.

Novosti Obavijesti

Zelena čistka najpoznatija je globalna ekološka kampanja čiji je cilj podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada.

U ovogodišnjoj Zelenoj čistki koja će se u Kostreni održati 16. rujna 2023. uz Općinu Kostrena i Komunalno društvo Kostrena sudjelovat će brojni mještani i članovi kostrenskih udruga i institucija. Njima će se pridružiti Turistička zajednica općine Kostrena i Pomorska agencija Liburnia s “plavom” ekološkom inicijativom Backtoblue kao i OŠ Kostrena i DV Zlatna ribica koji će akciju sprovesti u petak 15. rujna.

Okupljanje sudionika subotnje akcije i podjela rukavica, vreća i vode, predviđeno je u u 8:30, u holu Sportske dvorane Kostrena (sjeverni ulaz). Otpad iz prirode uklanjat će se na više lokacija koje su predložili i odabrali sudionici. Nakon raspodreda po lokacijama čistit će se od 9 do 11 sati, a u 11:30 planiran je zajednički ručak za sve sudionike koji osigurava Općina Kostrena.

Provođenjem akcije Zelena čistka Kostrena nastavlja biti dijelom ove globalne inicijative kojom se nastoji utjecati na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.