SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Obavijest o izgonu i uklanjanju divljači na području Kostrene

Novosti Obavijesti

U nedjelju 3. listopada 2021. u vremenu od 6:30 do 10 sati, Lovačko društvo Jelen uz potporu Policijske uprave Primorsko-goranske te pripadnika Civilne zaštite Kostrena, UDVDR Kostrena, DVD Kostrena i volontera, organizirat će izgon i uklanjanje divljači na potezu od Žuknice do Urinja.

Mole se mještani Kostrene, a osobito u dijelovima na kojima je predviđen izgon, da u navedenom vremenu ostanu u svojim kućama te da ne ostavljaju kućne ljubimce bez nadzora i na nezaštićenim površinama.

Tijekom izgona divljači nije preporučljivo boraviti na otvorenim prostorima, primjerice u zonama rekreacije kao što su obalni put, neograđena igrališta, Šetalište kostrenskih pomoraca, trim staza, a naročito pješačke i biciklističke staze u gornjim dijelovima Kostrene prema kojima će se divljač protjerivati.

Svi sudionici akcije bit će obilježeni reflektirajućim prslucima i raspoređeni na punktovima mogućeg izlaska divljači na prometnice kako bi na vrijeme upozorili sudionike u prometu te dodatno usmjeravali divljač. Sudionike u prometu koji se u navedenom vremenu planiraju kretati prometnicama na području Kostrene moli se za pojačan na oprez.

Iako su migracije divljači i njihova aktivnost najveći noću, u naseljenim područjima ovakve akcije nije moguće provoditi u noćnim satima i uvjetima slabe vidljivosti zbog sigurnosti mještana. U slučaju jake kiše i smanjene vidljivosti akcija će se odgoditi i prebaciti na slijedeći vikend.