SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Obilježavanje blagdana uz najavu o proširenju groblja u Sv. Luciji

Novosti

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana prisjećamo se svih onih koji više nisu među nama i s posebnom pažnjom uređujemo i posjećujemo njihova posljednja počivališta.

Predstavnici općinske vlasti i Općinskog vijeća Općine Kostrena položit će vijence i zapaliti svijeće kod središnjih križeva na oba kostrenska groblja i svih spomen obilježja u Kostreni. Raspored polaganja vijenaca možete vidjeti ovdje. 

Groblja u Sv. Barbari i Sv. Luciji neće imati poseban režim rada za blagdane jer su stalno otvorena. U vrijeme blagdana, u Župi sv. Lucije u Kostreni, svete mise u obje kostrenske crkve slavit će se po uobičajenom rasporedu, dok će na blagdan Svih svetih misa na groblju u Sv. Barbari biti u 14 sati, a na groblju u Sv. Luciji u 16 sati.

S pozitivnim trendom kretanja stanovništva rastu i različite potrebe naspram komunalnog razvoja tako da je došlo i do popunjenosti ukopnih mjesta na groblju u Sv. Luciji. Upravo se iz tog razloga  već tijekom prošle godine započelo s pripremama za proširenje groblja koje bi tim zahvatom trebalo dobiti 543 nova ukopna mjesta uz dodatnih 15 do 18 mjesta u općem polju. Novi dio groblja imat će 105 jednostrukih grobnica s 3 ukopna mjesta, 28 grobnica sa 6 ukopnih mjesta, kolumbarijski zid sa 60 mjesta i zajedničku grobnicu, odnosno opće polje s već spomenutih 15 do 18 ukopnih mjesta.

U prvoj fazi radova bilo je napravljeno novo parkiralište, a upravo je u tijeku postupak javne nabave za izvođenje radova vrijednih oko 7 milijuna kuna koji će biti okončan otvaranjem ponuda 14. studenoga.

Kako bi se premostio period do završetka radova na proširenju groblja, prenamijenit će se prostor iznad polja br. 16 koji je osnovnim projektom bio predviđen za izgradnju grobnica većih dimenzija, čijim će se uređenjem dobiti 5 četverostrukih, 10 dvostrukih i 5 jednostrukih grobnih niša te 32 pretinca za urne. Vrijednost radova procjenjuje se na 350 tisuća kuna, a planiraju se izvršiti do kraja godine.