SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Trčanjem do zdravlja – održana Kostrenska đirada

Novosti

U Kostreni je održana tradicionalna manifestacija Kostrenska đirada, sportsko natjecanje s preko 200 natjecatelja svih uzrasta. Ovogodišnju Điradu upotpunio je program pod nazivom Dan zdravlja, u organizaciji Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Sudionici su se okupili na parkiralištu “kod sidra”, u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca od kuda su u 10 sati startale sve utrke. Prvi su startali najmlađi natjecatelji iz vrtića “Zlatna ribica”, u pratnji roditelja. Potom su slijedile utrke starijih vrtićkih skupina, zatim utrke učenika iz svih razreda iz OŠ Kostrena, umirovljenika i osoba s invaliditetom.

Proglašenje pobjednika održano je na parkiralištu u Žurkovu kao i aktivnosti u sklopu Dana zdravlja s natjecateljskim poligonom za djecu, degustacijom zdrave hrane, savjetima liječnika te mjerenjem tlaka i šećera u krvi. Velik broj sudionika i gledatelja okupilo je i uvijek zabavno potezanje konopa.

Organizatori Kostrenske đirade su Općina Kostrena, Sportska zajednica Općine Kostrena i Savjet mladih Općine Kostrena, u suorganizaciji s Odborom za sport i tehničku kulturu Općine Kostrena, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena, Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo PGŽ, uz potporu Dječjeg vrtića Zlatna ribica i Osnovne škole Kostrena.