SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Galebaši dominirali u Optimistu

Novosti

U organizaciji JK Galeb, proteklog se vikenda održala Kostrenska regata za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regati je sudjelovalo 50 jedriličarki i jedriličara, od kojih je 34 jedrilo u klasi Optimist. Na regatnom polju ispred Žurkova, u Optimistu se najbolje snašao Mark Maglica iz JK Galeb dok je drugo mjesto pripalo Niku Brautu iz JK Punat. Barbara Perušić iz JK Galeb osvojila je treće mjesto i odnijela ukupnu pobjedu u kategoriji do 12 godina te u kategoriji do 12 godina za djevojčice dok je Galebaš Luka Kamber osvojio drugo mjesto do 12 godina.

U klasi Laser 4.7 natjecalo se 12 jedriličara. Pobjednica je Nika Manestar iz JK Val Crikvenica, druga je Carla De Carina također iz Vala dok je treće mjesto pripalo još jednom natjecatelju kostrenskog Galeba Hrvoju Mršiću.

U klasi Laser Radial natjecalo se 6 jedriličara, a najuspješniji je bio Antonio Lukšić,  član JK Opatija. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Krešimir Buneta dok je treće mjesto osvojio Luka Gregović iz crikveničkog Vala.