SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Općina Kostrena financirat će osnovnoškolcima radne bilježnice

Novosti Obavijesti

 Gotovo od kad postoji osnovna škola u Kostreni, Općina Kostrena je svojim učenicima osiguravala besplatne udžbenike, a sada kada to čini država, odnosno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Općina će svojim osnovnoškolcima financirati komplet radnih bilježnica za obvezne predmete.

Kompleti radnih bilježnica za obvezne predmete usklađeni su s udžbenicima i ne uključuju radne bilježnice za predmete s pretežno odgojnom komponentom i izborne predmete kao ni atlas za geografiju. Vrijednost vaučera u skladu je s maksimalnom dozvoljenom vrijednosti obrazovnih materijala koji se uz udžbenike koriste u nastavi obveznih predmeta, a koja je propisana Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu. Vrijednost kompleta radnih bilježnica za obvezne predmete od 1. do 4. razreda iznosi 110 kuna, za 5.i 6. razred 210 kuna, a za 7. i 8. razred 310 kuna.

Vaučeri za radne bilježnice izdavat će se u Općini Kostrena od 18. srpnja do 16. rujna, a moći će  se iskoristiti do 30. rujna 2022. u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu, Narodne novine i V.B.Z.

Pravo na komplet radnih bilježnica za obvezne predmete imaju svi učenici koji pohađaju Osnovnu školu Kostrena kao i učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a ne pohađaju školu u Kostreni i koji to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Pravo će se proširiti i na djecu iz Ukrajine s privremenim boravištem na području Kostrene.

Za učenike koji ne pohađaju Osnovnu školu Kostrena potrebno je dostaviti uvjerenje o prebivalištu i potvrdu o upisu u školsku godinu 2022./2023. Korisnicima koji su radne bilježnice nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem online prodaje refundirat će se troškovi podnošenjem zahtjeva za refundaciju (obrazac) uz koji je potrebno dostaviti izvornik računa koji glasi na ime roditelja/podnositelja zahtjeva. Zahtjev za nadoknadu troškova može se predati do 15. listopada 2022.

Uz navedeno, Općina će kao i do sada, svim prvašićima osigurati poklon bon od 300 kuna, dok će svim učenicima OŠ Kostrena i u narednoj školskoj godini osigurati prijevoz školskim autobusom.

Povećat će se i participacija Općine u troškovima programa produženog boravka kako bi unatoč porastu svih ulaznih troškova, krajnja cijena za roditelje ostala na razini dosadašnje i u skladu s  Odlukom Primorsko – goranske županije kao osnivača škole o organizaciji i načinu provedbe programa produženog boravka u osnovnim školama, za što će se iz općinskog proračuna na razini godine izdvojiti 517.200 kuna.

Zbog povećanja broja učenika rastu i potrebe za novom opremom pa će Općina Kostrena u suradnji s Inom d.d. za slijedeću školsku godinu osigurati četiri nove „pametne ploče“.

 

Preuzmite dokumente

OŠ Zahtjev za refundaciju troška nabavke radnih bilježnica pdf | OBRAZAC-OS-Zahtjev-za-refundaciju-troska-4-1.pdf | 214,50 KB