SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Općina Kostrena stipendira deficitarna zanimanja

Novosti Obavijesti

Općinsko vijeće Općine Kostrena usvojilo je novu Odluku o stipendiranju učenika i studenata. Ovom Odlukom utvrđene su tri kategorije stipendija; stipendije izvrsnosti, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja.

Koja su zanimanja na području Općine Kostrena deficitarna i za kojim radnicima je najveća potreba, utvrdit će se temeljem iskazanih potreba pravnih osoba sa sjedištem na području Općine Kostrena kao i podataka Zavoda za zapošljavanje o potrebama zapošljavanja na području Općine Kostrena. Općina Kostrena poziva pravne osobe sa sjedištem u Kostreni  da do 7. rujna 2018. godine  dostave svoje potrebe za deficitarnim kadrovima, potrebnoj spremi i broju radnika nakon čega će Općina Kostrena raspisati natječaj.

U jednoj školskoj godini Općina može dodijeliti do dvije učeničke stipendije i do tri studentske stipendije za deficitarna zanimanja. Ukoliko se utvrdi da postoji potreba za većim brojem radnika u određenom zanimanju, Općina Kostrena poziva poslovne subjekte da se uključe u program stipendiranja i da se zajedničkim snagama mladim ljudima pruži obrazovanje za ona zanimanja koja će im omogućiti brzo zaposlenje, a gospodarskim subjektima potrebnu radnu snagu i napredovanje u poslovanju.

Podatci o deficitarnim kadrovima kao i namjera sudjelovanja u programu stipendiranja mogu se dostaviti na e-adresu borka.reljac@kostrena.hr.