SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL

Novosti

Osim što je prva hrvatska općina s certifikatom povoljnog poslovnog okruženja, Općini Kostrena dodijeljena je i vrijedna međunarodna nagrada „Globallocal“, za ulaganje u razvoj poduzetništva i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja, čime doprinosi i razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Dodjela nagrada održana je 17. i 18. listopada 2019. u Skopju, u sklopu Svjetskog kongresa poduzetnika pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije.
Prema odluci međunarodne komisije, nagrada “GLOBALLOCAL”, dodjeljuje se uspješnim lokalnim zajednicama za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja u srednjoj i jugoistočnoj Europi koje su kreativnim rješenjima i mjerama odgovorile novim izazovima poduzetništva, značajno unaprijedile okruženje za održivi razvoj poduzetništva.
Uz Business Friendly certifikat, u evaluacijskom postupku su visoko ocijenjene aktivnosti Kostrene na razvoju komunikacije s lokalnom poslovnom zajednicom, uključivanje poduzetnika u procese donošenja odluka i predlaganje učinkovitih mjera kroz formiranje gospodarskih savjeta i drugih tijela koja sudjeluju u radu općinske uprave, izdavanje Vodiča za poduzetnike i ulagače, dostupnost podataka i učinkovita administracija. Komisiju za dodjelu nagrada čini 18 istaknutih stručnjaka za područja ekonomije, poduzetništva, marketinga, financija, lokalnog i regionalnog razvoja kao i drugih relevantnih područja iz 9 zemalja, među kojima su hrvatski predstavnici prof.dr.emerit. Slavica Singer i prof.dr.sc. Velimir Srića.

Ispred Općine Kostrena nagradu je u društvu više stručne suradnice za gospodarstvo, razvoj i pripremu projekata u Općini Kostrena Martine Zekić preuzela zamjenica općinskog načelnika  Đurđica Matešić- Bilobrk: „ Drago mi je što su naša nastojanja prepoznata od strane struke i vrednovana ovako prestižnom nagradom. Razvoj poduzetništva naše je dugoročno opredjeljenje jer smo prepoznali da je unatoč  iznadprosječnom indeksu razvijenosti, snažno gospodarstvo jedini  jamac stabilnog razvoja Kostrene i unaprjeđenja kvalitete života mještana. S tim ciljem pokrenuli smo brojne aktivnosti, usmjerene na stvaranje pozitivnog i poticajnog poslovnog okruženja. Općina Kostrena je prva hrvatska općina s međunarodno priznatim Certifikatom gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem, kojim našim poduzetnicima i ulagačima jamčimo da će u Općini Kostrena naići na pouzdanog partnera i učinkovitu i transparentnu lokalnu administraciju, a upravo to je bilo vrednovano i u evaluacijskom postupku dodjele nagrada “.

Dugoročna misija projekta “GLOBALLOCAL” je organizirano i kontinuirano nagrađivanje uspješnih lokalnih zajednica i institucija kako bi bile poticaj drugima da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.
Uz Općinu Kostrena, hrvatski dobitnici ove nagrade su i općine Brtonigla, Medulin, Karlobag, Konšćina, Kneževi Vinogradi i Erdut te gradovi Crikvenica, Pazin, Ozalj, Oroslavlje, Pregrada, Donji Miholjac, Valpovo i Osijek.


Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL
Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL
Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL
Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL
Općini Kostrena vrijedna međunarodna nagrada GLOBALLOCAL