SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Podignuta Plava zastava u Svežnju

Novosti

Uz prigodni nastup Lucije Stipanović u kostrenskoj uvali Svežanj četrnaesti puta podignuta je Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka. Zadovoljstvo činjenicom da je Kostrena jedan od nositelja Plave zastave u svojim su govorima istaknuli načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba kao i kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar.

“Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka kvalitete pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene”, rekao je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.

Ulaganjem u brendiranje Kostrene kao čiste i uređene destinacije zadovoljna je i  direktorica TZ Kostrena Belma Džomba: „Provedbu programa Plave zastave provodimo već četrnaest godina, s ciljem aktivnog poticanja uređenja plaža i obalnog pojasa, kao i očuvanja prirodnih vrijednosti kakva je uvala Svežanj. Posebno mi je drago da ljetnu sezonu sad već tradicionalno otvaramo podizanjem Plave zastave. Kostrena je nezaobilazna kupališna destinacija Rijeke i prstena, a mi je osim po uređenim plažama i čistom moru želimo učiniti prepoznatljivom i po kvalitetnim ljetnim događanjima“.