SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Podignuta Plava zastava u Svežnju

Novosti

Kostrenska uvala Svežanj i ove godine s ponosom ističe Plavu zastavu

Nastupom mlade kostrenske pjevačice Lucije Stipanović, u uvali Svežanj dvanaesti se puta zavijorila Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka. Zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja Plave zastave, u svojim su govorima izrazili načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić  i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Sandra Svetić.

Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradanja, onda je i ovakav rezultat moguć. Plava zastava ujedinjuje takva naša nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene”, istaknuo je općinski načelnik Dražen Vranić.

Zadovoljstvo nastavkom ovog vrijednog projekta istaknula je i direktorica TZ Kostrena Sandra Svetić: „Provedbu programa Plave zastave provodimo već dvanaest godina s ciljem da aktivno potičemo uređenje plaža i obalnog pojasa kao i očuvanje prirodnih vrijednosti kakva je uvala Svežanj. Zahvalila bih na suradnji Općini Kostrena, udruzi Lijepa naša i našim spasiocima koji brinu za sigurnost na kostrenskim plažama. Posebno mi je drago da podizanjem Plave zastave otvaramo Ljeto u Kostreni, manifestaciju kojom ćemo Kostrenu afirmirati ne samo kao kupališnu destinaciju nego i kao odredište dobre zabave“.

 


Podignuta Plava zastava u Svežnju
Podignuta Plava zastava u Svežnju
Podignuta Plava zastava u Svežnju