SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Pogodnosti za učenike

Informacije za građane Novosti Obavijesti

U školskoj godini 2019./2020. za razdoblje od rujna 2019. do lipnja 2020. godine, Općina Kostrena sufinancirat će trošak mjesečne karte svim redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena i koji to pravo ne ostvaruju po nekom drugom osnovu  u iznosu od 25% cijene mjesečne pokazne karte. Potvrde za subvenciju prijevoza izdavat će se od 20. kolovoza 2019. godine u Općini Kostrena. Kako bi ostvarili ovo pravo učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobnu iskaznicu) i potvrdu o upisu u školsku 2019./2020. godinu.

Uz sufinanciranje prijevoza, kostrenskim srednjoškolcima osiguran je i poklon bon u iznosu 600 kuna za nabavku udžbenika i školskih potrepština. Ovu pogodnost moći će ostvariti svi učenici koji imaju prebivalište na području Kostrene, a koji to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Bonovi će se izdavati u Općini Kostrena od 20. kolovoza do 30. rujna 2019. godine, a moći će ih se iskoristiti do 31. listopada 2019. godine u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu  i Narodne novine. Kako bi ostvarili pravo na bon učenici su dužni dostaviti dokaz o prebivalištu (potvrda MUP-a ili osobna iskaznica) i potvrdu o upisu u školsku godinu 2019./2020. Korisnicima koji su udžbenike ili potrepštine za srednju školu nabavili u nekoj drugoj knjižari ili putem web prodaje nadoknadit će se troškovi uz predočenje originalnoga R1 računa. Zahtjev za nadoknadu troškova može se podnijeti najkasnije do 31. listopada 2019. godine, a osim računa R1 potrebno mu je priložiti uvjerenje o prebivalištu ili osobnu iskaznicu učenika, potvrdu škole koju učenik pohađa te broj računa na koji će se izvršiti uplata.

Učenicima prvog razreda Osnovne škole Kostrena Općina Kostrena daruje bon u iznosu 300 kn za kupnju školskih potrepština u knjižarama Školska knjiga, Hoću knjigu i Narodne novine. Poklon bonovi učenicima će se podijeliti na prigodnoj svečanosti povodom početka nove školske godine. Učenicima koji su korisnici programa socijalne skrbi Općina Kostrena će osigurati radne bilježnice i likovne mape do punog kompleta (prema zahtjevu škole), koje će preuzeti prvog dana nastave.