SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba

Novosti

U ponedjeljak 3. listopada u Kostreni će se prigododnim programom obilježiti Međunarodni dan starijih osoba.

Poziv na druženje upućen je svim mještanima treće životne dobi. Kao i prethodnih godina okupljanje sudionika predviđeno je u Caffe baru Yacht cluba Galeb u 9 sati gdje je za sudionike organiziran topli napitak kao i mjerenje šećera u krvi i tlaka.

Nakon toga svi su pozvani na vježbe razgibavanja na plaži kod Vaterpolo klubu i zajedničku šetnju obalnim putom do uvale Svežanj gdje će na dječjem igralištu iznad Svežnja biti organizirana podjela voća, a nakon toga i ručak u Konobi More.

Program:

 9:00   Okupljanje u prostorijama JK Galeb, topli napitak i mjerenje tlaka i šećera (patronažne sestre)

10:00   Šetnja prema Uvali Svežanj (do dječjeg igrališta)

10:30   Vježbe razgibavanja na platou kod Vaterpolo igrališta (u organizaciji suradnica s Medicinskog fakulteta u Rijeci)

11:30   Zdravi zalogaj: podjela voća, (dječje igralište kod Uvale Svežanj)

12:30   Zajednički ručak (Konoba „More“)

Međunarodnim danom starijih osoba proglašen je 1. listopada, a proglasila ga je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države članice da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Preuzmite dokumente

Pozivnica pdf | Pozivnica.pdf | 3,46 MB