SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Provedba programa NZZJZ PGŽ- rano otkivanje melanoma i skrinning osteoporoze kod žena

Novosti Obavijesti

Općina Kostrena je na prijedlog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (NZZJZ PGŽ) prihvatila provedbu dva zdravstvena programa: Pregled i edukacija- rano otkrivanje melanoma Skrinning osteoporoze kod žena. 

Svrha programa rano otkrivenje melanoma je pregled madeža, a obuhvaća klinički pregled kože cijelog tijela i dermatoskopiju u svrhu detekcije atipičnih madeža, njihovo praćenje i rano otkrivanje početnog melanoma. Program pregleda madeža vode liječnici KBC Rijeka sa stručnim suradnicima NZZJZ PGŽ te je planiran pregled 60 mještana.

Svrha programa Skrinning osteoporoze kod žena je prevencija i rano otkrivanje promjena u mineralnoj gustoći kostiju dok se bolest i posljedice još nisu razvile, a pregled se vrši ultrazvukom za žene od 55 godina na više.  Pregled vode liječnici i stručni suradnici NZZJZ PGŽ te je planiran pregled 100 mještanka.

 

Narudžbe za preglede primaju se od ponedjeljka 12. kolovoza 2019. godine od 9 do 12 sati na telefon 358-730, a pregledi će se održati u prostoru Centra za javno zdravstvo Kostrena, Glavani 89a, Kostrena.

 

Izvor naslovne fotografije