SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Sat za planet Zemlju ove godine pod motom “Pokrenimo se za planet”

Novosti

U globalnu građansku inicijativu „Sat za planet Zemlju“ svi zainteresirani mogu se uključiti i virtualno, u Zoom događaj čiji je moto „Pokreni se za planet“, koji će se održati 27. ožujka, s početkom u 20:30 sati. Više o inicijativi možete pogledati na www.wwfadria.org.

Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Australiji  2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Posljednje subote u ožujku milijuni ljudi širom svijeta na jedan sat isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji. Sat za planet Zemlju danas je najveća svjetska građanska inicijativa za zaštitu okoliša, koja iz godine u godinu nailazi na sve veći odaziv građana. Hrvatska se ovoj inicijativi pridružila 2009. godine, od kada WWF i partneri organiziraju Sat za planet Zemlju u više od 150 gradova.

Sat za planet Zemlju je prošle godine po prvi puta održan online te je, unatoč izazovnim uvjetima u kojima se svijet nalazio, bio masovniji nego ikada prije. U akciji je sudjelovalo 190 zemalja dok je na globalnoj razini zabilježeno više od 4,7 milijardi reakcija na društvenim mrežama.