SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Sufinanciranje prijevoza učenicima srednjih škola

Novosti Obavijesti

U školskoj godini 2023./2024. od rujna 2023. do lipnja 2024. kostrenski učenici srednjih škola imat će besplatan javni prijevoz.

Općina Kostrena sufinancirat će 25% troška mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD Autotrolej, svim redovitim učenicima srednjih škola (uključujući i učenike privatnih srednjih škola), koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a koji pravo na financiranje troška javnog prijevoza ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Preostalih 75% troška sufinancirat će Vlada Republike Hrvatske.

Učenici, odnosno njihovi roditelji koji su već dostavili potvrdu o upisu uz zahtjev za izdavanje bona, uvršteni su i na popis za izdavanje mjesečnih karti koji će se dostaviti direktno Autotroleju.

Svi koji još nisu dostavili potvrdu o upisu u srednju školu u školskoj godini 2023./2024. to mogu učiniti i elektroničkim putem na e-mail: katarina.zelic@kostrena.hr, kako bi se Autotroleju što prije dostavio ažurirani popis redovitih učenika srednjih škola s prebivalištem na području Kostrene koji ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza.

Srednjoškolci koji su kupili svoje mjesečne karte bez popusta od 25% mogu zatražiti povrat tog dijela troška u  Autotroleju do 20.rujna 2023. uz uvjet da su prethodno dostavili potvrdu o upisu u srednju školu i da se nalaze na popisu učenika s područja Kostrene koji ostvaruju pravo na sufinanciranje.