SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Sufinanciranje troškova prijevoza srednjoškolcima i tijekom ljetne prakse

Novosti Obavijesti

Redovnim učenicima srednjih škola s prebivalištem u Kostreni koji dostave potvrdu o obavljanju učeničke prakse u srpnju i kolovozu, a ne ostvaruju financiranje prijevoza po nekom drugom osnovu, Općina Kostrena financirat će 25% cijene mjesečne pokazne karte za srpanj  i ukupan iznos mjesečne karte za kolovoz javnog linijskog prijevoznika Autotrolej iz Rijeke.

Učenicima koji dostave potvrdu o obavljanju obavezne učeničke prakse tijekom srpnja i kolovoza 2019. godine, uz dokaz da se praksa obavila te dokaz o kupnji mjesečne karte javnog linijskog prijevoza( potrebno uzeti R1 na svoje ime), odobrit će se sufinanciranje u iznosu od 25% cijene za srpanj dok 75% iznosa sufinancira nadležno Ministarstvo te financiranje ukupnog iznosa mjesečne karte za kolovoz, ovisno o mjestu stanovanja učenika. Zahtjevi za nadoknadu troška moći će se dostaviti u Općinu Kostrena od 26. kolovoza do 30. rujna 2019. godine.
Općina Kostrena sufinancirala je prijevoz srednjoškolskih učenika do pune cijene i prethodnih godina no zbog učenika koji obavljaju  praksu tijekom ljetnih mjeseci ukazala se potreba za financiranjem prijevoza i tijekom srpnja i kolovoza što Općina već nekoliko godina financijski prati.