SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

U ponedjeljak kreću radovi u Doričićima

Novosti Obavijesti

Uoči početka radova na projektu izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Doričići, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji održana je prezentacija projekta mještanima kako bi ih se informiralo o planu radova i organizaciji svakodnevnog života u naselju tijekom projekta.

Uz načelnika Dražena Vranića i pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Daria Modrića, u prezentaciji koja je okupila 40-tak mještana, sudjelovali su predstavnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija Božena Ožanić i Ivan Pejić, Bruno Rački i Melita Žagar u ime izvođača radova kao i nadzorni inženjer Saša Stefanović.

Radovi vrijedni 5, 9 milijuna kuna započet će u ponedjeljak 11. listopada, s rokom izvođenja od približno 12 mjeseci, no s mogućnošću da budu okončani prije predviđenog roka budu li vremenske prilike povoljne i ne bude li nepredviđenih okolnosti na terenu. Tijekom izvođenja radova vodit će se računa da budu osigurani i prohodni prilazi interventnim vozilima kao i da mještanima budu omogućeni prilazi kućama te da na vrijeme budu upućivane obavijesti o nužnim isključenjima vode i struje ili  zatvaranjima pristupnih puteva, a to je ono što je mještane najviše i zanimalo i na što je bilo usmjereno najviše pitanja.

Za vrijeme trajanja projekta prema potrebi će se organizirati dodatni sastanci kako bi mještani bili upoznati s napretkom radova.