SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Uređeno malo pomoćno nogometno igralište i teniski teren u Žuknici

Novosti

Završeni su radovi na rekonstrukciji malog pomoćnog nogometnog igrališta u Žuknici čime su se uvelike poboljšali uvjeti treniranja i rekreacije. Osim pomoćnog nogometnog igrališta uređeno je i tensiko igralište kao i teniski poligon koji se nalaze u sklopu stadiona Žuknica.

Malo pomoćno nogometno igralište dobilo je novu podlogu od umjetne trave i novi sustav drenaže. Zamijenjeni su rasvjetni stupi i uređene prilazne staze, a osobita pažnja usmjerena je na povećanje sigurnosti korisnika. Svi objekti koji se nalaze uz liniju igrališta i nova ograda dobili su zaštinu oblogu. Igralište je opremljeno i sa dva nova nepomična gola te četiri pomična gola.

U okviru radova kompletno je uređeno i tenisko igralište s teniskim poligonom. Osim nove podloge, oličeni su stupovi i zamijenjena je ograda oko igrališta.

Vrijednost svih radova iznosi približno 300 tisuća eura s uključenim PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Sportske podloge d.o.o. iz Viškova, a projekt potpisuje i provodi stručni nadzor tvrtka Karloline-Kling iz Liča.

Rekonstrukcija sportskih objekata sufinancirana je sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje,  poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Vrijednost dobivene potpore iznosi nešto preko 26 tisuća eura.

Nakon radova u Žuknici, kreće uređenje košarkaškog igrališta pored OŠ Kostrena, prilagođeno za košarku u kolicima.