SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Uskrsnice za više od 1000 mještana Kostrene, uskoro kreće isplata

Novosti Obavijesti

Općina Kostrena je od ove godine značajno proširila krug korisnika koji će dobiti prigodan dar povodom uskrsnih blagdana. Do sada su poklon bon u vrijednosti 20 eura dobivali samo mještani stariji od 80 godina, neovisno o imovinskom cenzusu te djeca i osobe oboljele od kroničnih bolesti i s teškoćama u razvoju. Od ove godine, uskrsnicu će dobiti preko 1000 mještana što je gotovo četvrtina stanovništva Kostrene i to ne u vidu bona, nego kao gotovinsku isplatu na račun ili na ruke.

Po modelu na koji se prošle godine vršila isplata božićnica Općina Kostrena će sada isplaćivati i uskrsnice. Tako će prigodni novčani dar povodom uskrsnih blagdana po prvi puta dobiti svi umirovljenici bez obzira na godine, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, korisnici nacionalne naknade za starije osobe, dugotrajno nezaposlene osobe starije od 55 godina te djeca i mlađe osobe s teškoćama u razvoju.

Umirovljenici s najmanjim mirovinama koje ne prelaze iznos od 340 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 50 eura. Umirovljenici čija se primanja kreću između 340,01 eura i 540 eura dobit će uskrsnicu u iznosu od 40 eura, umirovljenici s primanjima između 540,01 eura i 800 eura dobit će 30 eura dok će umirovljenici kojima mirovina prelazi 800,01 eura dobiti 20 eura. Uskrsnicu u najvećem iznosu od 50 eura dobit će i djeca kao i mlađe osobe s teškoćama u razvoju, osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, korisnici nacionalne naknade za starije osobe i dugotrajno nezaposlene osobe (duže od 12 mjeseci), starije od 55 godina.

Svi koji su isplatu božićnice zatražili putem računa, na isti će način dobiti i uskrsnicu, bez potrebe podnošenja novog zahtjeva. Svi oni koji su božićnicu preuzeli u gotovini, kao i oni koji do sada nisu podnijeli zahtjev, uskrsnicu će uz predočenje osobne iskaznice moći preuzeti na ruke u Sportskoj dvorani Kostrena.

Isplata uskrsnica vršit će se od 18. do 22. ožujka. Mještani koji uskrsnicu preuzimaju u gotovini to će moći učiniti u navedene dane od 9 do 13 sati, u prostoru biljetarnice na sjevernom ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.

Novi zahtjev za isplatu uskrsnica trebaju uputiti samo oni korisnici koji žele promijeniti način isplate uskrsnice i ubuduće žele isplatu uskrsnica i božićnica primati na račun kao i mještani koji su u međuvremenu stekli status umirovljenika ili do sada nisu bili evidentirani u niti jednoj od navedenih skupina korisnika.

Zahtjev se može predati osobno ili elektroničkom poštom, a sve informacije mogu se pronaći OVDJE

Vezane objave