SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

VIKEND BOGAT DOGAĐANJIMA

Novosti

Ovog vikenda započinje manifestacija “Od sv. Barbare do sv. Lucije”, program obilježavanja dana Općine Kostrena. Manifestaciju u subotu, 2. prosinca otvara 13. malonogometni turnir “Milan Perović” koji će se održati u Sportskoj dvorani Kostrena u 12 sati. Idućeg dana, u nedjelju, 3. prosinca u lučici Podurinj dočekat će se hodočasnici iz Kraljevice. Konvoj bi na čelu s brodom “Vid” Lučke kapetanije Rijeka u Kostreni trebao pristati oko 15.00 sati. Za hodočasnike je pripremljen doček i okrjepa.

U ponedjeljak slavimo jednu od zaštitnica Općine Kostrena, sv. Barbaru. Mise su u crkvi sv. Barbare u 10 i 18 sati. “Za Mikulnu z Bratovštinun” program je koji će posjetiteljima omogućiti uživanje u glazbi, okusima i mirisima predstojećih blagdana. Svečano paljenje rasvjete predviđeno je za 19 sati kada će značajniji punktovi u Kostreni zasjati u prigodnom ruhu. U program su uključene udruge Bratovština sv. Nikole, Veli pinel i Vali, Ženska vokalna skupina Luštrin i zbor Sempre allegro.

„19. Kup Sv. Nikole“, natjecanje u podvodnom lovu, koje se trebalo održati u subotu, 2. prosinca, prebačeno je za subotu, 9. prosinca 2017. godine.