SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Izmjenom Odluke o dodatnoj zdravstvenoj skrbi proširen krug korisnika potpora

Novosti Obavijesti

Općinsko vijeće donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o dodatnoj zdravstvenoj skrbi na području Općine Kostrena kojom se mijenja dosadašnje pravo na pomoć djeci oboljeloj od kroničnih bolesti i djeci s teškoćama u razvoju i proširuje na dodatnu skupinu korisnika.

Spomenutom izmjenom Odluke koja je stupila na snagu 15. ožujka 2024. godine, pravo na mjesečnu novčanu potporu od sada ostvaruju i mlađe osobe do završene 30. godine života s teškoćama u razvoju, kojima je utvrđen stupanj 3. ili 4. težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja.

Općina Kostrena je u srpnju 2023. godine povećala iznose mjesečnih potpora za navedenu kategoriju osoba te one sada za djecu i mlađe osobe s utvrđenim stupnjem 4 težine invaliditeta iznose 80 eura, dok za djecu i mlađe osobe s utvrđenim stupnjem 3 težine invaliditeta iznose 50 eura.

Također, djeci i mlađim osobama s teškoćama u razvoju koja redovito sudjeluju u programima odgojno-obrazovnih ustanova ili drugih obrazovno-terapijskih neprofitnih organizacija, Općina Kostrena financirat će trošak javnog prijevoza u periodu sudjelovanja u takvim programima, pod uvjetom da to pravo ne ostvaruju po nekoj drugoj osnovi.

Sve informacije o načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu i financiranje javnog prijevoza te potrebne obrasce za podnošenje zahtjeva mogu se pronaći ovdje.

Vezane objave