SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

Kostrenskim poduzetnicima i u 2023. godini na raspolaganju bespovratne subvencije kroz jedanaest mjera

Novosti Obavijesti

Programom poticanja razvoja poduzetništva Općine Kostrena za 2023. godinu utvrđeni su opći uvjeti, mjere, kriteriji i postupak dodjele bespovratnih subvencija za poticanje razvoja poduzetništva kao i obveze korisnika subvencija.

Ukupno jedanaest mjera obuhvaća Program poticanja poduzetništva za 2023. godinu kojim Općina Kostrena želi stvoriti poticajnu poduzetničku klimu i pomoći poduzetnicima u jačanju pozicije na tržištu, Mjere pomoći usmjerene su na povećanje investicijskih ulaganja, rast zaposlenosti, poboljšanje uvjeta financiranja poduzetnika i podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina za što je u Proračunu za 2023. godinu osigurano nešto više od 53 tisuće eura.

Pored subvencioniranja troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnicima početnicima, mjere obuhvaćaju nabavku opreme, subvenciju novog zapošljavanja i samozapošljavanja na neodređeno vrijeme, poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja osoba mlađih od 30 godina starosti i invalidnih osoba na neodređeno vrijeme, subvencioniranje troškova vezanih za odobrenje dugoročnih investicijskih kredita, razvoj djelatnost na području Općine Kostrena, troškove usavršavanja, prekvalifikacije i doškolovanja, subvencioniranje troškova projektne dokumentacije za energetsku obnovu i obnovljive izvore energije u poslovnim objektima, ulaganje u standarde kvalitete, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz nacionalnih fondova i iz fondova Europske unije i troškove digitalizacije poslovanja.

Postupak dodjele sredstava, propisani uvjeti i potrebna dokumentacija za ostvarivanje subvencija, objavljeni su na mrežnim stranicama Općine Kostrena.