SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | KontaktiHR | EN

On line zahtjev i i upute za izdavanje propusnica

Novosti Obavijesti

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka, dozvoljeno je isključivo uz posebnu propusnicu i to samo u iznimnim situacijama.
Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Kostreni, svoje propusnice za napuštanje područja Kostrene mogu dobiti isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili drugog opravdanog hitnog razloga uz predočenje dokaza.
Od 25. ožujka propusnice će se moći zatražiti putem on line zahtjeva
Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8:30 do 12:30 sati, a za zahtjeve koji pristignu radnim danom nakon 12:30 sati propusnice će se izdavati sljedeći radni dan. Zahtjevi predani u petak nakon 12:30 i tijekom neradnih dana obrađivat će se prvi slijedeći radni dan. Maksimalan period izdavanja propusnice je 7 dana.
Sve informacije o propusnicama mogu se dobiti putem e-maila propusnice@kostrena.hr te na broj telefona 051 209 072, koji je dostupan radnim danom od 8 do 16 sati, a izvan tog vremena samo u hitnim slučajevima.
Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta radi obavljanja posla, izdaje, ovjerava i potpisuje poslodavac. Za okolnosti iz točke II.d (liječenje i hitna medicinska skrb), propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Napomena: Propusnice se neće izdavati za bilo koju drugu svrhu koja nije propisana Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, kao ni za obavljanje kupnje izvan mjesta prebivališta ili stalnog boravka ukoliko je opskrbu osnovnim namirnicama i higijenskim potrepštinama moguće obaviti u mjestu prebivališta ili stalnog boravka. Preporuka Stožera civilne zaštite je da se osobama starijim od 65 godine propusnice ne izdaju osim u najhitnijim slučajevima.

Prilažemo uputu Stožera civilne zaštite RH o načinu i okolnostima izdavanju propusnica.

 

Preuzmite dokumente