Likovna udruga “Veli pinel”

Likovna udruga “Veli pinel” iz Kostrene, kolijevke pomoraca i kapetana, od 2002. godine konstantnim radom pod stručnim vodstvom prof. Josipa Deranje, a kasnije Ivana Penzeš-Nadalova, nastavlja njihovu ljubav za morem i kamenom. Broj članova se stalno povećava, a trenutačno nas je 40 entuzijasta, raznog uzrasta, profila i struke.

U sklopu “Velog pinela”, moramo spomenuti i naše mlade snage, odnosno “Mići pinel” koji nam svojom energijom i veseljem konstantno podižu razinu entuzijazma i volje, što je svojstveno svoj djeci, a pogotovo djeci sa umjetničkim sklonostima.

Uz zdravo se druženje, ozbiljnim radom postepeno izgrađuje, shodno svojim sklonostima u slikarstvu, svaki član ponaosob. Potvrđujemo to nagradama na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, kolonijama, extemporama… Sudjelujemo na humanitarnim akcijama i aukcijama. Likovna se kolonija u organizaciji udruge “Veli pinel”, kolonija “Žurkovo” u Kostreni, tradicionalno održava svake godine i to sve masovnije,.

Udruga je nadaleko poznata, kako unutar Primorsko-goranske županije, tako i šire, do međunarodne razine. Ponosimo se sudjelovanjem na prvoj Međunarodnoj ženskoj koloniji u Bili kraj Livna “Bila 2009” kojoj je cilj, prema UNESCO konvencijama, očuvati kulturnu baštinu i različitost kulturnog izricaja, putem stvaralaštva žena. Razvili smo lijepe odnose sa umjetnicima iz Crne Gore i Slovenije.

Veli pinel je od Općine Kostrena nagrađena kao najbolja u 2005. godini. Želja nam je da našu ljubav prema bojama proširimo što dalje. Više o nama i našim radovima možete doznati potražite li nas u potkrovlju stare škole na Trgu Svete Barbare 1, u poslijepodnevnim satima ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom.

Kontakt telefoni su:

Samostalna izložba Ivana Penzeš – Nadalova 2004 [PDF D=”247″]