SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Mjere pomoći raseljenim osobama iz ratom zahvaćene Ukrajine

S ciljem što bržeg uključivanja u odgojno-obrazovni sustav i tržište rada, Općina Kostrena ćraseljenim osobama iz ratom zahvaćene Ukrajine koje borave na području Kostrene financirati troškove boravka djece u jaslicama i vrtiću kao i marende i prehrane učenicima osnovnih škola u produženom boravku te snositi troškove javnog prijevoza osobama koje pronađu zaposlenje na području grada Rijeke i riječkog prstena.

Osobe u statusu stranaca s privremenom zaštitom koje imaju privremeno boravište na području Kostrene, moraju biti evidentirane pri Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj, a prava iz Odluke Općine Kostrena o dodjeli prava iz socijalne skrbi mogu ostvariti na osobni zahtjev uz predočenje iskaznice stranca pod privremenom zaštitom.

Zahtjevi s preslikama ostale potrebne dokumentacije mogu se dostaviti osobno/putem pošte na adresu Općine Kostrena Sv. Lucija 38, 51 221 Kostrena ili elektronskim putem (uvjet posjedovanje elektroničkog kvalificiranog potpisa) na mail adresu: kostrena@kostrena.hr.


Preuzmite dokumente