SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Tjedan karijera na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci Centar za karijere, u periodu od 22. do 26. listopada 2018. godine, organiziraju „Tjedan karijera”.
Cilj događaja je informirati studente o poslovnim mogućnostima, trendovima u poslovnom okruženju te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Iz tog razloga, Ekonomski fakultet u Rijeci će na jednom mjestu okupiti svoje partnere iz svijeta gospodarstva koji će se kroz razne sadržaje imati priliku predstaviti studentima, prenijeti im svoje znanje i iskustvo te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studiranja.
Cijeli tjedan stručnjaci iz prakse će studentima pričati o aktualnim ekonomskim trendovima. Tako će predstavnici BKS Banke, Maersk Croatia, Porezne uprave, Oktal Pharme, Primorske banke, Hrvatske pošte i drugi, kroz zanimljiva predavanja studentima približiti aktualne poslovne izazove s kojima se svakodnevno suočavaju, prenijeti svoja praktična iskustva te ih informirati o prilikama za zapošljavanje.
Osim toga, poslodavci će na Fakultetu predstavljati studentske poslove, stručne prakse i stipendije koje nude studentima. Tako  će svi zainteresirani, o poslovnim prilikama koje im se nude, moći doznati od predstavnika portala danasradim.hr ili o stručnim praksama od agencije IntegralEdu.
Jedan dan rezerviran je i za udruge CeKaDe, ESN Rijeka, STARTUP, Oaza, PaRiter i druge koje će svim zainteresiranima reći više o svojim projektima, volontiranju te kako im se priključiti. Udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) će predstaviti projekt „Hrana i zajednica” kojem je cilj, uz predlaganje rješenja za problem nedovoljnog doniranja i prekomjenog bacanja hrane u gradu Rijeci i u Hrvatskoj, upravo uključivanje studenata u društveno korisni rad i njihov angažman na konkretnim problemima u zajednici. U projektu sudjeluje 78 studenata riječkog Sveučilišta, a projektom se unose promjene u nastavni plan 10 kolegija. Ovaj europski projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a jedan od partnera je i Ekonomski fakultet u Rijeci.
Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci će tijekom Tjedna karijera održati edukativne radionice o stručnim praksama, pisanju CV-a i molbi za posao, a program će dodatno obogatiti i studentska konferencija u organizaciji Centra i studentske udruge AIESEC koja će se održati u četvrtak, 25. listopada, a na Fakultet će dovest predstavnike Lidl Hrvatska d.o.o., Erste&Steiermärkische Banke d. d. i druga poduzeća.
Zadnji dan bogatog programa rezerviran je za one koji tek razmišljaju o studentskom životu – maturante. Fakultet je za njih osmislio poseban program kojim će im pokazati koje im se sve mogućnosti nude studiranjem na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.
Prijava na određene aktivnosti popratnog programa Tjedna karijera je obavezan radi ograničenog broja mjesta i to putem online obrasca dostupnog na web stranici Ekononskog fakulteta: https://www.efri.uniri.hr/hr/tjedan_karijera_na_ekonomskom_fakultetu_sveucilista_u_rijeci/1071/33.