SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Borki Reljac godišnja nagrada Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj djelatnici Općine Kostrena Borki Reljac dodijeljena je godišnja nagrada za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja.

U organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, u petak 27. veljače, u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski svečano je obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Hrvatskoj. Na svečanoj sjednici iznimnim pojedincima dodijeljene su pohvalnice, zahvalnice i godišnje nagrade. Dobitnica godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sustava zaštite i spašavanja te osobnu požrtvovnost u provedbi zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara je i djelatnica Općine Kostrena Borka Reljac.

Na radnom mjestu višeg stručnog suradnika za socijalnu i zdravstvenu skrb (socijalna i zdravstvena skrb, vatrogasna i civilna zaštita ) gospođa Reljac u našoj općini, a i šire aktivno potiče na promišljanje o problemima zaštite građana i provođenju svih aktivnosti s ciljem sigurnije budućnosti mještana i područja općine.

Godišnju nagrade za 2014. godinu dobitnici je uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Evelin Tonković.

Prepoznavši važnost provođenja preventivnih aktivnosti koji doprinose smanjenju rizika mještana kojima bi bili izloženi u slučaju katastrofe ili velike nesreće, Općina Kostrena stalni je pokretač aktivnosti razvoja sustava zaštite i spašavanja, ne samo za svoju općinu, nego i šire. I ove godine Kostrena je bila domaćin obilježavanja Dana civilne zaštite u Primorsko-goranskoj županiji, a ovim povodom u subotu 28. veljače održana je terenska vježba s ciljem uvježbavanja snaga zaštite i spašavanja koje se aktiviraju u slučaju velikih nesreća i katastrofa u postrojenjima.