SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Terenska vježba snaga zaštite i spašavanja

Općina Kostrena u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Rijeka i INA d.d. RNR Pogon Urinj, u subotu, 28. veljače 2015. u Kostreni (INA d.d. Rafinerija nafte Rijeka, okolna naselja i stadion NK Pomorac), organizira i provodi terensku vježbu s ciljem uvježbavanja snaga zaštite i spašavanja koje se aktiviraju u slučaju velikih nesreća i katastrofa u postrojenjima.

 

Vježba se organizira s ciljem upoznavanja mještana naselja koja graniče s INA d.d. s Planom evakuacije i načinima postupanja u slučaju eventualne nesreće u Pogonu Urinj.

Navedenog dana oglasit će se sirene za uzbunjivanje iz pogona INA d.d. na Urinju i to između 8.00 i 8.30 sati ujutro. Ujedno će se angažirati i Javna vatrogasna postrojba, snage MUP-a i Zavoda za hitnu medicinu koje će s uključenim sirenama izaći na vježbu / intervenciju u INA d.d.

Molimo mještane naselja Randići, Sv. Barbara, Šoići i Urinj da se uključe u ovu vježbu kako bi iz prve ruke mogli saznati o načinima postupanja u slučaju nesreće u INA d.d. i evakuacije naselja koja s njom graniče.

Nudimo Vam tri mogućnosti:

  1. Aktivno uključivanje u vježbu na način da dođete na jedno od mjesta prikupljanja gdje će vas pokupiti autobus s pripadnicima civilne zaštite ili kombi DVD-a Kostrena. Mjesta prikupljanja su:
    • kružni tok Urinj
    • autobusna stanica u Šoićima
    • ulaz u naselje Randići (pokraj bivšeg OM Komerca)
  2. Aktivno uključivanje u vježbu na način da se samoevakuirate (Vi i Vaša obitelj, ili dio obitelji), odnosno da u vlastitom aranžmanu odmah po aktivaciji sirena dođete na prostor NK Pomorca gdje će se organizirati prihvatni centar za evakuirano stanovništvo.
  3. Pasivno (minimalno) sudjelovanje na način da ćete kartončić s Vašom adresom koji ste ranije dobili na kućnu adresu izvjesiti / zalijepiti u subotu, 28. veljače najkasnije do 8.00 sati pokraj Vašeg poštanskog sandučića ili na ulazna vrata. Pripadnici postrojbe civilne zaštite Općine Kostrena kartončiće će pokupiti prilikom obilaska naselja kao dokaz da su mještani iz svih objekata evakuirani.