SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Međunarodni dan civilne zaštite – Moro oduševio kostrenske osnovce

Kada okrenuti broj 112 te koja je uloga pasa u spašavanju unesrećenih, jučer su holu OŠ Kostrena učenicima prezentirali Lenjinka Juričić Mamilović iz riječkog područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ljubče Jastrevski iz Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa. Edukaciju su održali povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite, a najveće oduševljenje prisutnih osnovaca izazvao je petogodišnji pas mješanac Moro koji je lajanjem dokazao da zna čak i rezultat zbrajanja i oduzimanja brojeva do deset.

– Ovakva edukacija je hvalevrijedna. Smatram kako je zbilja potrebna za učenike osnovnih škola, ali i djecu u vrtićima. Učenici su pokazali dosta znanja o tome kako reagirati u slučaju opasnosti, no nikad nije naodmet gradivo ponoviti, rekla je ravnateljica škole Biserka Miškulin.

Edukacija je održana i u Dječjem vrtiću Zlatna ribica gdje su vrtićari sudjelovali u vježbi evakuacije JVP-a Grada Rijeke. Obilježavanje dana civilne zaštite nastavlja se danas od 8.30 sati u Sportskoj dvorani Kostrena edukacijom postrojbe CZ-a u kojoj će sudjelovati i predstavnici Ine, dok će se u 11 sati održati pokazna vježba.