SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Pokazna vježba uz međunarodni dan civilne zaštite – Spašeni iz dvorane zahvaćene požarom

Jedinice za spašavanje uigrane, a njihovi članovi hrabri i odlučni riješiti probleme i izvesti građane na sigurno

Združene postrojbe sustava zaštite i spašavanja s područja Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije demonstrirali su jučer u Kostreni, kod sportske dvorane, kako bi reagirali da u dvorani nastane velika nepogoda, potres ili požar. Povod je bio Međunarodni dan civilne zaštite, a pokazna vježba sastojala se od uobičajenih djelatnosti s naglaskom na spašavanje civila iz zgrade u opasnosti. Okupljeni su i ovaj put mogli vidjeti da su jedinice za spašavanje uigrane a njihovi članovi hrabri i odlučni riješiti probleme i izvesti građane na sigurno.

U vježbi su sudjelovali Državna intervencijska postrojba Civilne zaštite RH Odjel Rijeka – Tim za spašavanje iz ruševina i zaštitu, Specijalistička postrojba CZ PGŽ za spašavanje iz ruševina, Postrojba CZ opće namjene Općine Kostrena, Policijska uprava Primorsko-goranska, Dobrovljno vatrogasno društvo Kostrena, Odred izviđača »Sjever-Jug« iz Kostrene, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Rijeka, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, Gradsko društvo crvenog križa Rijeka i Grupa potražnih pasa Rijeka.

Uoči vježbe koja je trajala 45 minuta održana je edukacija postrojbe civilne zaštite na kojoj su prezentacijom sudjelovali predstavnici INA-e. Uspješnim okončanjem vježbe zaključen je dvodnevni program, koji je počeo u petak edukacijama djece u OŠ Kostrena i Dječjem vrtiću Zlatna ribica te odraslih u Narodnoj čitaonici Sveta Barbara. Organizatori vježbi i edukacija bili su Općina Kostrena i Državna uprava za zaštitu i spašavanje.