SV. LUCIJA 38, 51221 KOSTRENA | TEL: 051/209-000 | Kontakti

Program obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite

Općina Kostrena, u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje – Područnim uredom Rijeka, prigodno će obilježiti Međunarodni dan civilne zaštite. U dvodnevnom programu, koji će se održati u petak, 1. ožujka i subotu, 2. ožujka 2013. godine sudjelovat će predstavnici operativnih snaga zaštite i spašavanja, te drugi subjekti povezani sa sustavom ZiS-a.

Program događanja je sljedeći:

PETAK, 1. OŽUJKA 2013.

  • 8.00 – 8.45: Edukacija djece u OŠ Kostrena, Područni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka i HUOPP Grupa potražnih pasa Rijeka
  • 9.00 – 9.45: Edukacija djece u DV Zlatna ribica, PUZS Rijeka i HUOPP-GPP Rijeka
  • 10.00 – 11.00: Vježba evakuacije, DV Zlatna ribica i JVP Grada Rijeke
  • 18.00 – 19.00: Predavanje u cilju edukacije mještana Kostrene na kojem prezentacijom sudjeluju predstavnici INA d.d. Rafinerija nafte Rijeka, Narodna čitaonica Sv. Barbara

SUBOTA, 2. OŽUJKA 2013.

  • 8.30 – 9.30: Edukacija postrojbe CZ opće namjene Općine Kostrena na kojoj prezentacijom sudjeluju predstavnici INA d.d. RNR, Sportska dvorana Kostrena
  • 11.00 – 11.45: Pokazna vježba, oko Sportske dvorane Kostrena

Tema pokazne vježbe je usklađeno djelovanje čimbenika sustava zaštite i spašavanja ustrojenih na području Općine Kostrena i Primorsko-goranske županije. Sudjeluju Državna intervencijska postrojba CZ RH Odjel Rijeka – Tim za spašavanje iz ruševina i RKBN zaštitu, Specijalistička postrojba CZ PGŽ za spašavanje iz ruševina, Postrojba CZ opće namjene Općine Kostrena, Policijska uprava Primorsko – goranska, Dobrovoljno vatrogasno društvo Kostrena, Odred izviđača “Sjever – jug” Kostrena, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Rijeka, Zavod za hitnu medicinu PGŽ, Gradsko društvo crvenog križa Rijeka, HUOPP Grupa potražnih pasa Rijeka.

Odigravat će se postupci reakcije na potres, požar, zbrinjavanje pučanstva i RKBN nesreće. Također, prvi će se put javno prezentirati Postrojba civilne zaštite opće namjene Općine Kostrena. Promatrače vježbe će se prije i za vrijeme iste informirati o sadržaju i tijeku vježbe.

Pozivamo sve mještane da se odazovu predavanju koje će se održati u petak, 1. ožujka u 18.00 sati u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Barbara, a na kojem će biti riječi o mogućim opasnostima od strane INA d.d. po okolna naselja i postupanju u slučaju istih.

Također, pozivamo Vas da nam se u subotu, 2. ožujka u 10.45 sati pridružite na južnom ulazu Sportske dvorane Kostrena, Žuknica 1b kako bi se zajedno uvjerili u pripremljenost i osposobljenost pripadnika operativnih snaga ZiS za izvršenje zadaća iz domene njihovih specijalnosti.